Historie

Miedema HoutIndustrie vroeger

In 1917 neemt Andries Miedema een bestaand bedrijfje over en vestigt zich onder de naam A. Miedema & Zn op Camstraburen te Leeuwarden als Pomp-, Mast-, Blokmakerij en Draaierij. Aan dit pakket worden later gereedschapstelen voor de landbouw en aannemerij toegevoegd. In de begin jaren tachtig verhuist het bedrijf naar de Fam. v/d Weijstraat. Door overname van Visser Houtwaren in 1986 wordt het pakket uitgebreid met ‘lijstwerk’ voor de aannemerij.

In 1991 wordt Swedamast opgericht. Dit bedrijf handelt in polyester-, aluminium- en houten vlaggenmasten.

In 1993 wordt het onderdeel ‘gereedschapstelen’ verkocht en het bedrijf Buit Houtindustrie ingelijfd, waardoor het watersportartikelen pakket compleet is. Door groei worden het pand en het bedrijfsterrein te klein, waarna gezocht wordt naar een nieuwe locatie.

Al jarenlang bestonden er goede kontakten tussen de bedrijven, Miedema en Timmermans, doordat Timmermans deelbewerkingen liet uitvoeren door Miedema en Miedema hout inkocht bij Timmermans. Dit deed ertoe besluiten de beide bedrijven samen te voegen onder één dak.
Na nieuwbouw bij en verbouw van het bestaande pand verhuist Miedema in mei 1996 naar het pand van Timmermans. Vanaf 2003 zijn de twee bedrijven verder gegaan onder de naam MiedemaHout.

In de loop der jaren is MiedemaHout uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 70 medewerkers, en is specialist in hout- en bouwproducten en de bewerking ervan. Met inzet en passie voor klanten levert MiedemaHout aan aannemers, andere bouwgerelateerde bedrijven, jachtbouwers, industriële klanten en overige opdrachtgevers. Bij MKB-teevee ziet u Andries Miedema aan het woord over de geschiedenis van MiedemaHout en het ondernemerschap.

In 2008 vierde MiedemaHout haar 90-jarig bestaan. Klik hier om naar de jubileumsite te gaan.

Miedema HoutIndustrie nu

Door de groei en ontwikkeling zowel in de markt als ook binnen de organisatie is besloten om per 2012 de focus te leggen op de specialismen van MiedemaHout. Dit leidt tot drie nieuwe bedrijven ieder met een eigen markt te weten:

     Miedema HoutIndustrie
     Miedema Bouwmaterialen
     Miedema Nautic

Voor klanten met bewerkingsopdrachten betekent dit dat al onze activiteiten, producten en contacten verder gaan onder de naam Miedema HoutIndustrie.

Miedema HoutIndustrie BV | Uranusweg 1 | 8938 AJ Leeuwarden | T (058) 288 88 00 | F (058) 288 88 01 |E |