Doorstart Miedema Bedrijven een feit!

De op 2 oktober jl. failliet verklaarde bedrijven maken definitief een doorstart!
Door een gezamenlijke krachtsinspanning van Friesland Bank, ABN Amro Commercial Finance, curator, adviseurs en ondernemer, is deze doorbraak tot stand gekomen.

De bedrijven

Miedema HoutIndustrie gaat verder als productiebedrijf, dat landelijk hout en plaatmateriaal levert voorzien van alle mogelijke bewerkingen. Er wordt o.a. geleverd aan de industrie, bouwbedrijven en afnemers van straatmeubilair t.b.v. de openbare ruimte.

Miedema Bouwmaterialen is de nieuwe naam voor het handelsbedrijf, dat als breed-assortiment leverancier voor de bouw opereert in Noord Nederland. Het assortiment bevat hout, plaat- en bouwmaterialen en ijzerwaren.

Toekomst

Miedema HoutIndustrie zal haar organisatie aanpassen en heeft straks 16 medewerkers.
Met het omvangrijke machinepark, moderne productietechnieken en materiaalkennis kan een breed scala aan producten worden geleverd. Miedema HoutIndustrie heeft de gevraagde levertijd van de klant als uitgangspunt. Snel anticiperen op vragen uit de markt is de basis.
De ďalle- bewerkingen onder 1 dakĒ strategie, is nu waardevoller dan ooit. Zagen, schaven, profileren en daarna in eigen huis gronden en aflakken zorgt voor de snelste doorlooptijd.
Belangrijk voor klanten die steeds sneller moeten reageren, in de complexe markt van vandaag.

Miedema Bouwmaterialen gaat in afgeslankte vorm verder met 15 medewerkers.
Met een uitgebalanceerd voorraadassortiment, kennis van zaken en ondersteund door een lenige logistiek zullen de klanten zich weer snel thuis voelen bij Miedema Bouwmaterialen.
Met op de professionele klant gerichte openingstijden en een compleet nieuwe webshop kan er efficiŽnt worden gewerkt en 24/7 worden besteld. Daar profiteren onze klanten van.
Kantoren en magazijnen zijn nu vlak bij elkaar gesitueerd, zodat iedere medewerker, met ondersteuning van de modernste automatisering, efficiŽnt zijn werk kan doen.

Miedema Nautic is buiten het faillissement gebleven en blijft haar rol als totaalleverancier voor de jachtbouw ook in de toekomst met extra power vervullen.

Vanaf 25 oktober 2012 normaliseren de bedrijfsactiviteiten zich weer en ontvangen wij u graag weer binnen onze bedrijven!

Miedema HoutIndustrie BV | Uranusweg 1 | 8938 AJ Leeuwarden | T (058) 288 88 00 | F (058) 288 88 01 |E |