CE constructiehout

Naar aanleiding van Europese regelgeving is vanaf 2012 al het constructiehout met CE-markering leverbaar. CE-markering is een product'paspoort' waarin de producteigenschappen zijn vastgelegd. De producent verklaart hiermee dat het product voldoet aan de wettelijke eisen van de betreffende Europese productrichtlijn en dat de juiste technische specificatie is weergegeven. Hout voor constructieve toepassingen is in de regel hout waaraan gerekend wordt. Dit hout is op sterkte gesorteerd en herkenbaar door de CE-stempel op het hout, per deel of per bundel.

CE markerings logo
CE markerings logo

Afmetingen

CE-markering geldt voor afmetingen in hard- en zachthout die voor constructieve toepassingen gebruikt worden. Kopmaten standaard CE-gemarkeerd vuren, geschaafde diktemate: 38, 44 (uitzondering 44 x 44 en 44 x 70), 58, 70 en 95 mm. Ruig hout of afmetingen die niet standaard van CE-markering zijn voorzien, kunnen op aanvraag op sterkte gesorteerd en CE-gemarkeerd worden.Herkenbaarheid

Bij het doen van een aanvraag bij Miedema Houtindustrie moet u als klant aangeven of het hout constructief zal worden toegepast. CE-gemarkeerd hout is te herkennen aan de stempel op de delen als het machinaal gesorteerd is door de producent. Is het hout visueel gesorteerd, dan zal de markering alleen op de bundel komen. Ook zal CE-gemarkeerd hout herkenbaar zijn aan de artikelcode op de bon en zal er op de orderbevestiging, vrachtbrief en factuur verwezen worden naar CE-markering.
 
Heeft u meer vragen over CE-markering, neem dan contact op met onze verkoop.

Miedema Bouwmaterialen BV | Uranusweg 1 | 8938 AJ Leeuwarden | T (058) 288 88 88 | F (058) 288 11 95 |  |